Opnieuw bezoek in NK3

Vanmorgen opnieuw een koppel in NK3. Zeer waarschijnlijk zijn dit jonge exemplaren die nog niet geslachtsrijp zijn. Dit jaar zullen ze zich deze nieuwe nestplaats eigen maken. Ze komen er in slapen, vliegen honderden keren in en uit en op die manier slaan ze dit op in hun geheugen. Volgend jaar zullen ze dan feilloos terugkeren naar dezelfde nestplaats om deze terug in te nemen en te verdedigen tegen andere gegadigden. Pas dan, als alles lukt, zullen zij op hun beurt tot broeden komen.

Share

Alles verloopt prima

De drie pulli in NK7 zijn vandaag 12 dagen oud. Het dons begint stilaan te verdwijnen en hun veren groeien volop. Nog 30 dagen te gaan. Ze hebben de hittegolf goed doorstaan. Op andere plaatsen is het voor veel jongen niet goed afgelopen : om de hitte te ontvluchten zijn er een aantal uit het nest gevallen en helaas omgekomen.In NK3 is het de laatste dagen weer stil : waarschijnlijk waren het jonge vogels die de nestkast kwamen verkennen. Maar die komen volgend jaar zeker terug.

Share

Inderdaad 3 kuikens in NK7

Over de middag mooi kunnen zien dat er inderdaad 3 kuikens zijn in NK7. Met de tropische temperaturen van 32° worden ze vaker alleen gelaten. Hopelijk krijgen ze het niet tè warm…Ook in NK3 is er wat gaande : de eenzame bezoeker is er eindelijk in geslaagd om een vrouwtje te versieren en mee te lokken in de nestkast. Wat zal dat worden ? We zullen zien….

Share

Drie Wiebelnekjes ???

Vanmorgen kon ik bij een wissel van de oudervogels in NK7  even een glimp opvangen van de kleintjes. Ze moeten waarschijnlijk gisteren of eergisteren uit het ei gekomen zijn. Precies volgens plan dus. Ik kon nog niet zien of er inderdaad drie zijn, dat zal pas binnen een vijftal dagen kunnen als beide oudervogels samen op jacht gaan naar insecten. Ook in NK3 is er af en toe beweging : er komt regelmatig een Giertje binnen dat probeert een partner mee naar binnen te lokken. Benieuwd of dat zal lukken.

Share