Ook NK3 is verlaten…

Gisteravond of vanmorgen vroeg is ook het kuiken van NK3 uitgevlogen. Wij blijven verweesd achter met een aantal vragen. Waar vliegen die jonge gierzwaluwen naartoe als ze zich uit hun nestplaats laten vallen? Hoe vinden zij hun soortgenoten ? Hoe slagen zij erin om zelfstandig op insecten te jagen ? Hoe en waar brengen zij de volgende maanden door ? Zullen ze over acht maanden naar hier kunnen terugkeren ? Zullen ze alle gevaren van een leven in de lucht kunnen overleven ? Ondertussen kijken wij al uit naar ons negende gierzwaluwenseizoen ! Dit jaar was opnieuw zeer leerrijk en boeiend. Zeker 20 van de 35 nestkasten waren bezet door een broedkoppel !  Bedankt François en Pieter voor de practische ondersteuning en vooral bedankt webmaster Jurgen voor de mooie beelden op de site. Op naar 2014 !

Share

Het is bijna voorbij die mooie zomer !

Het kuiken van NK3 is nog steeds niet uitgevlogen ! Dat zou deze avond of morgen vroeg kunnen gebeuren. Vandaag om 10:00u lag het nog op het nestje en was ook één van de oudervogels in de nestkast. De laatste dagen voor het uitvliegen krijgt het jong niet veel eten meer. Het drukt zich ook voortdurend op alsof het wil controleren of het wel goed zit met zijn gewicht. Want als het zich uit de kast laat vallen MOET het kunnen vliegen !

Share

NK7 is verlaten !

Gisteravond of vanmorgen vroeg is het kuiken van NK7 het luchtruim ingedoken… Het kuiken in NK3 is een paar dagen jonger. Het is zeer onrustig en oefent voortdurend de vleugelspieren. Waarschijnlijk zal het in het week-end ook de sprong wagen om zijn soortgenoten te vervoegen in het onmetelijke luchtruim om langzaam maar zeker af te zakken naar het Zuiden.

Share

Bijna klaar om uit te vliegen !

imageDe maand juli was zomers warm en de oudervogels hadden geen probleem om hun kuikens van voldoende voedsel te voorzien. In beide nestkasten met webcam zijn de kuikens zo goed als klaar om de sprong in het luchtruim te maken. Ook in drie andere kasten zaten gisteren nog pulli verlangend naar buiten te turen. Ze zijn zeer onrustig en oefenen voortdurend hun vleugelspieren !

Share