Het 7de gierzwaluwenseizoen zit er op…

Gisteravond of vanmorgen vroeg is het laatste kuiken uitgevlogen. Precies na een nesttijd van 42 dagen. Niettegenstaande het barslechte weer in mei en juni waren onze nestkasten opnieuw druk bezet. Zeker 14 van de 26 kasten waren bewoond en op een bepaalde dag cirkelden een tachtigtal giertjes boven de school. Het is nu weer 9 maanden wachten op de terugkeer van onze gierzwaluwen. Op naar 2013 !!!

Share

Kuiken in NK7 bijna klaar…

Het kuiken in NK7 is vandaag 38 dagen oud. Het is bijna klaar om de grote sprong te wagen en zijn soortgenoten achterna te vliegen. Maar eerst moet het nog een vijftal dagen hard oefenen om die belangrijke vleugelspieren te versterken. Het is dan ook voortdurend bezig met stretchen en opdrukken. Ook zijn gewicht moet schommelen rond de 45 gram. De volgende dagen zal het ook minder eten krijgen van de oudervogels om het teveel aan grammen weg te werken. Volgend week-end moet het dan gebeuren…

Share

En weg zijn ze ! Of toch niet allemaal ?

De twee kuikens van NK3 zijn vertrokken. Het eerste op zaterdag 28 juli na een nesttijd van 46 dagen en het tweede op dinsdag 31 juli na een nesttijd van 49 dagen. Met het barslechte “zomerweer” van de maand juli mag dit een succes genoemd worden. Het ene kuiken in NK7 is vandaag 27 dagen oud. Het zal nog moeten wachten tot het week-end van 18 augustus om klaar te zijn voor de grote duik. De meeste gierzwaluwen zijn nu al vertrokken maar dit ouderpaar zal blijven tot hun kuiken kan uitvliegen. Pas dan zullen zij hun soortgenoten achternasnellen.

Share