Aangekomen !

Vandaag 28 april om 10u30 is een van “onze” gierzwaluwen te bewonderen in NK7. “Hij” ligt rustig te slapen en uit te rusten van de lange en uitputtende reis. Energie sparen en wachten op beter weer is nu de boodschap. Regen, wind en een temperatuur van slechts 9 graden… deze omstandigheden zijn een gesel voor de gierzwaluwen ! Wachten dus op beter weer en hopen dat het koppel straks compleet is om aan het serieuze werk te beginnen …De gierzwaluwen die vorig jaar al een nestplaats hadden kunnen deze nu gebruiken om te schuilen. De andere zullen een eind terugvliegen en wachten op betere omstandigheden om hier het broedseizoen aan te vatten.

Share

Wachten op de eerste beelden…

Vorige maandag hebben we de webcams beter gericht op de nestjes in NK3 en NK7. We kunnen opnieuw live meevolgen in deze twee nestkasten. Dank aan François en Jürgen voor de hulp. Niettegenstaande het minder goed weer zijn de gierzwaluwen nu volop aan het terugkeren, deze ochtend heb ik er een 60-tal zien overvliegen aan de trektelpost van de Fonteintjes. Het zal dus niet lang meer duren vooraleer de eerste opduikt voor onze webcams. We gaan ons zevende gierzwaluwenseizoen in. Vorig jaar waren 14 van de 26 nestkasten bezet ! Razend benieuwd of dit record deze zomer zal gebroken worden…

Share

Gierzwaluwenseizoen 2012 is nakend !

Woensdagmorgen 11 april werd de eerste gierzwaluw gespot boven Brugge door Jan Desmet van de trektelpost Graaf Visartpark. Dat is wel een heel vroege vogel want de hoofdmacht word traditioneel verwacht rond 30 april, Koninginnedag in Nederland. Onze webcam in NK3 is al actief en we kijken uit naar de terugkeer van “onze” giertjes. De webcam in NK7 laat het voorlopig afweten maar we hopen daar eerdaags met de hulp van onze ITC-experten een oplossing voor te vinden. En dan aftellen en duimen dat ons zevende gierzwaluwenseizoen even boeiend zal zijn als de vorige.

Share