Twee kuikens in NK3 !

2 kuikens

2 kuikens

Vandaag om 17u45 was de nestkast door de oudervogels verlaten en jawel : in het nestje lagen twee piepjonge gierzwaluwen te pronken ! Ze zijn nog naakt, blind en hulpeloos. Die zijn waarschijnlijk toch maandag uit het ei gebroken zoals verwacht. Nu breekt een drukke tijd aan voor de oudervogels. Ze moeten gedurende een veertigtal dagen voor voldoende voedsel zorgen om hun kroost groot te brengen…

Share

Het blijft spannend !

In NK3 is het broeden nu al ongeveer 20 dagen aan de gang en zouden de kuikens uit de eitjes moeten breken. Maar voorlopig zijn nog geen eischaaltjes te bespeuren ! Het is nu 11u.  Er ligt steeds een van de oudervogels op het nestje en dus kunnen we nog niet zien of ze er al zijn. Dat is normaal want de eerste dagen worden de kuikens goed warm gehouden.Duimen dus dat alles goed verloopt. In NK7 geen nieuws, het koppel komt elke avond overnachten maar verder blijft het daarbij en naar de reden hebben we het raden .

Share

Gestart met broeden in NK3 !

Vrijdag 27 mei werd een eitje gelegd in NK3 en zondag 29 mei kwam het tweede. Dinsdag 31 mei mogelijk een derde eitje maar niet kunnen waarnemen want het broeden is begonnen. Waarschijnlijk rond 20 juni het eerste kuiken… In NK7 blijft het maar duren, elke nacht komt het koppel slapen maar geen eitjes te bespeuren. Vorig jaar duurde het in NK3 tot 9 juni vooraleer het eerste eitje opdook. Het kan dus nog altijd.

Share