Nieuwe nestkasten

Gisteren hebben we negen nieuwe nestkasten voor onze gierzwaluwen aan Blok E opgehangen. Met een hoogtewerker ging dat heel vlot ! Bedankt Jan en François ! Aan Blok A wachten tien nestkasten op bewoners en aan de lifttoren nog eens zeven. Zo hebben we nu een totaal van 26 nestplaatsen, ruim voldoende om een mooie kolonie op te vangen. Aan de Fonteintjes werden een twintigtal overtrekkende giertjes gespot, het is nu wachten tot “onze” eerste gierzwaluw opduikt voor de webcams in NK3 of NK7. (WV)

Share

Ze komen !

Vandaag mijn eerste gierzwaluw zien doortrekken aan de telpost van de Fonteintjes tussen Blankenberge en Zeebrugge. Gisteren werden er daar 23 gezien die overvlogen richting Nederland. De volgende dagen zullen er steeds meer opduiken, vooral mannetjes die zich haasten om hun oude nestplaatsen terug in te nemen om dan geduldig te wachten op de komst van de vrouwtjes. Het seizoen 2011 is begonnen ! (WV)

Share

Klaar voor het zesde broedseizoen !

Vandaag hebben we de webcams in NK3 en NK7 teruggeplaatst.Met de hulp van François en Tommy was de klus in geen tijd geklaard ! Aan Blok A de kasten nagezien en er 4 aan toegevoegd. Op het einde van de maand zullen we negen splinternieuwe nestkasten aan Blok E hangen. Ze werden deskundig gemaakt door een klasje van het eerste jaar onder leiding van Stéphane Crombez. Zo komen we aan een totaal van 26 nestkasten op onze school ! Nog een twintigtal dagen geduld en “onze” giertjes cirkelen terug boven de speelplaats. We kijken uit naar het opduiken van de eerste gierzwaluw in een van de nestkasten met webcam en zijn razend benieuwd wat het nieuwe broedseizoen 2011 nu weer in petto zal hebben… (WV)

Share