Einde Broedseizoen 2018

Op woensdag 1 augustus zijn de twee jonge Giertjes van NK7 uitgevlogen. Ze zakken geleidelijk aan af naar het Zuiden en dat tot beneden de Evenaar. Daar zullen ze negen maanden rondzwerven om dan de lange tocht terug aan te vatten. Als ze dat eerste jaar overleven ziet hun toekomst er goed uit. In NK3 kwam er bij de aanvang van het seizoen eventjes één Giertje de kast inspecteren maar daar bleef het bij. Naar het waarom hebben we enkel het raden. We kijken nu al uit naar 2019 !

Share

Het is zover !

Vanmiddag rond 12:30u bij een wissel kon ik een glimp opvangen van het nestje en ja : er zijn twee kuikens. De nesttijd duurt 42 dagen en dus kunnen we als alles vlot verloopt rond 1 augustus verwachten dat ze zullen uitvliegen. De eerste dagen worden de kleintjes goed warm gehouden door de ouders. Pas na een dag of vijf zullen we ze beter kunnen zien.

Share

Nieuw leven in NK7 ?

Eind mei is het broeden begonnen in NK7. Het bleef bij twee eitjes. Na ongeveer twintig dagen breken de kuikens uit het ei. Dat zou dus deze week moeten gebeuren. Niet dat we al veel van de kuikens zullen zien. Ze worden nog goed warm gehouden door de oudervogels. Alleen een gebroken eischaal zal ons bewijzen dat de kuikens er zijn. In NK3 is er geen leven meer te bespeuren. Het blijft kijken naar een lege nestkast.

Share

Koppel van NK7 is compleet.

Het koppel van NK7 dat negen maanden apart heeft rondgezworven boven Afrika is opnieuw verenigd. Dagelijks plukken ze nu donsveertjes uit de lucht om het nestje opnieuw knus en warm te maken. Een van de volgende dagen mogen we het eerste eitje verwachten. De vogel die een paar dagen geleden in NK3 opdook is niet meer teruggekeerd. Dat is raar maar het kan alsnog gebeuren.

Share