Agenda

WAT?
In de lagere school gebruikte je een papieren agenda, waarin je zelf je taken en toetsen moest noteren.
Op deze school is de agenda digitaal. Je leerkrachten vullen de lesonderwerpen (geel), de taken (groen) en de toetsen (rood) in in jouw digitale agenda op Schoolonline (SOL).

WAARVOOR GEBRUIKEN?
Je gebruikt je agenda om na te gaan welke taken en toetsen er gepland staan en om je werk dus goed te plannen. Maak een taak niet de dag voordien, studeer ook niet pas de avond voor een toets.
Ook je ouders kunnen de agenda raadplegen en zo jouw werk mee opvolgen.

HOE  GEBRUIKEN?
Je kan je agenda altijd raadplegen op Schoolonline: sjsp.schoolonline.be. Je gebruikt hiervoor de logingegevens die je van de school kreeg.

Ook de ouders kregen logingegevens (als ze een e-mailadres hebben opgegeven). Zo kunnen zij via dezelfde link inloggen en o.a. jouw agenda en je punten raadplegen.

Dat kan via de webbrowser op je iPad (Safari), maar dat kan via dezelfde link ook via de webbrowser van een computer.

Jijzelf hebt je via de app ‘Agenda’ op je iPad geabonneerd op jouw schoolagenda. Je kan die dus daar ook altijd raadplegen. Inloggen op SOL hoeft dan niet.

REGISTRATIE / INSTALLATIE
Tijdens de ICT-carrousel heb je die agenda geïmporteerd in de app ‘Agenda’ op je iPad, via deze link: http://jopie.be/klasagenda
Alle lesonderwerpen, taken en toetsen komen daar dus automatisch in terecht.
Je kan daar niets uit wissen of in aanvullen, aangezien je geabonneerd bent op die agenda’s.

Je kan zelf wel andere agenda’s toevoegen in de app. Voeg zo zelf jouw activiteiten toe (sport, muziek …). Zo zie je ook zelf wanneer je wel of geen tijd hebt om taken te maken of om voor toetsen te studeren.