2 Je locker

Een eigen locker
Elke leerling bij ons op school krijgt in het begin van elk schooljaar een lockertje en het bijhorende sleuteltje. Voor de sleutel betaal je een waarborg van 10 euro bij je boekenpakket. Kan je je sleutel op het einde van het jaar terug afgeven, dan krijg je ook die 10 euro terug. Verlies je je sleuteltje, dan wordt met dat geld een sleutel bijgemaakt.

Inhoud locker
In je lockertje bewaar je al je schoolmateriaal:
– (ring)mappen met cursussen;
– cursusblok en blok met taken- en toetsenblaadjes;
– schrijfgerei en oortjes (of koptelefoon);
– je gsm (tijdens de lessen) en je iPad (tijdens de pauzes).

Bij het begin van het 1ste, 3de, 5de en 7de lesuur haal je het materiaal voor de volgende twee lesuren uit je locker en al de rest stop je in je locker.
Na het 2de, 4de en 6de uur stop je al je materiaal weer in je locker.
Na het 7de of 8ste lesuur haal je uit je locker je spullen die je die avond thuis nodig hebt. De rest laat je op school.

Dit vraagt wat oefening, maar eenmaal je deze manier van werken gewoon bent, zal je merken dat je nooit meer met een veel te zware boekentas zult rondzeulen!

Orde in je locker

  • Zet je mappen en boeken altijd rechtop in je locker.
  • Voorzie voor elk vak een ander map (in een ander kleur) zodat je je mappen snel herkent en/of schrijf op de rug van de map de afkorting van het vak.
  • Zorg ervoor dat losse blaadjes snel in de juiste map (of de vuilnisbak) terechtkomen. Houd je lockertje netjes en overzichtelijk.